Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 5 mm plastry
-
1 łyżeczka soli
-
350 g mleka
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
1245 kJ /
297 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min
Pasta jajeczna
5 min
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Gotowanie jajek
20 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Sos serowy Mornay
10 min
Sos z sera cheddar
20 min
Purée warzywne
45 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min